Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
20.12.2021.

Prof. dr. sc. Davor Ježek dobitnik državne nagrade za znanost

Prof. dr. sc. Davor Ježek, redoviti profesor u trajnom zvanju Medicinskog fakultetaSveučilišta u Zagrebu i Klinički bolnički centar Zagreb, istaknuti je znanstvenik u području histologije i embriologije testisa i andrologije. Znanstveni doprinos u istraživanjima intersticija muškespolne žlijezde potaknuo je i druge skupine znanstvenika na istraživanja intersticijskog odjeljka testisa. Osim toga, profesor Ježek osmislio je i uveo u kliničku praksu novi dijagnostičko-terapijski postupak vezan uz programirano zamrzavanje i histološku obradu biopsije testisa. Profesor Ježek pokrenuo je i osnivanje Centra za reprodukcijsku medicinu i andrologiju KBC-a Zagreb u kojem se godišnje liječi više od tisuću neplodnih parova. Tijekom 2020. godine objavio je 10 radova koji čine cjelinu i pridonose znanstvenim spoznajama iz područja andrologije, histologije, patologije, genetike i epigenetike testisa, prostate i spolnog dimorfizma sisavaca. Prof. dr. sc. Davor Ježek dokazano je istaknuti znanstvenik koji je svojim znanstveno istraživačkim radom znatno pridonio andrologiji i njezinoj afirmaciji u našoj zemlji i svijetu.

Nagradu za znanost za 2020. godinu dodjeljuje Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskog sabora.Odluku o dodijeljenim nagradama možete vidjeti na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.