Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
20.05.2024.

Proljetni koncert zbora Lege artis: Glazbeni legeplov – 106 godina glazbe, 8.6.2024.

Proljetni koncert tradicionalan je projekt Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lege artis, koji se održava od osnutka zbora 2010. godine i označava završnicu zborske sezone. Ovogodišnji proljetni koncert nosi naziv Glazbeni legeplov – 106 godina glazbe, a održat će se u subotu 8. lipnja 2024. u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati

Mješovita je zborska postava, sastavljena od 50-ak članova, samostalno odabrala po jednu-dvije pjesme iz svakog desetljeća s namjerom da zvukom i slikom dokumentira 106 godina hrvatske i svjetske glazbe. S obzirom na to da su članovi zbora, od milja prozvani legićima, studenti medicine, simboličnih 106 godina odgovara nedavno proslavljenoj obljetnici Medicinskog fakulteta.

Uz a cappella izvedbe, koje su okosnica izvođačkog identiteta Lege artisa, na koncertu će gostovati liječnici glazbenici kao instrumentalni solisti. To su: doc. Josip Grah (truba), prof. Mirjana Kujundžić Tiljak (flauta), Luka Vrbanić (bas gitara), Ivan Šimunec (klavir) te Toni Zekulić, Vjekoslav Štambuk i Kristijan Lujić (gitare). 

Posebnost je koncerta upravo u transgeneracijskoj suradnji sadašnjih i budućih liječnika. Dio instrumentalista nekadašnji su članovi zbora, što svjedoči o glazbi kao utočištu i inspiraciji brojnim medicinarima.

Umjetničko vodstvo zbora i aranžmane potpisuje Iva Jarić Bremec.

Koncert je sufinanciran sredstvima Šestog javnog poziva za financiranje studentskih aktivnosti Studentskoga centra u Zagrebu, a ulazak je moguć uz pozivnicu.

Plakat koncerta