Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se istoga dana obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

Središnja medicinska knjižnica
14.09.2022.

PUBMET2022 – The 9th conference on scholarly communication in the context of open science

Središnja medicinska knjižnica i ove godine sudjeluje u organizaciji međunarodne konferencije PUBMET, koja se održava u Zadru od 14. do 16. rujna. Konferencija je to koja se bavi znanstvenom komunikacijom, izdavaštvom i metodama procjene kvalitete u znanosti. Renomirani izlagači iz Hrvatske i iz inozemstva sudionicima će putem radionica, izlaganja i vođenih rasprava predstaviti svjetske trendove, inovativne pristupe, učinkovita praktična rješenja, te potaknuti razgovor o sadašnjim i budućim izazovima.

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti u Zadru, osiguran je besplatni izravni prijenos plenarnog dijela konferencije. Poveznicu ćete dobiti putem e-pošte nakon registracije.

Više o konferenciji:

Our REGISTRATIONS ARE STILL OPEN and we welcome you to take part in the PUBMET2022 conference, which strives to present and discuss the plurality of approaches to scholarly communication, scholarly publishing and assessment (metrics). The conference will be held from 15 to 16 September 2022 with a pre-conference day on 14 September 2022 scheduled for workshops.

This year’s conference topics are focused, but not limited to recent challenges in scholarly communication:

  • Redesigning Open Access – Rights retention strategies and alternatives to paid OA
  • Raising efficiency and effectiveness in scholarly communication
  • Fairness of Open Science
  • Potentials of public engagement in science and environmental activism
  • Assessing the quality of research process, research outputs and publication channels
  • Media visibility as a driver of scientific and social impact