Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Znanost
11.09.2023.

Simpozij “Alzheimerova i Parkinsonova bolest, Lewybody demencija: update 2023”, 15.9. u Zagrebu

Poštovani kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Demencije, poglavito Alzheimerova bolest danas predstavljaju globalni izazov za zdravstveni sustav i od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašene su javnozdravstvenim prioritetom. Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti te Vas pozivamo da nam se pridružite u borbi protiv demencije sudjelovanju na simpoziju koji organiziramo 15. rujna 2023.g. u Zagrebu.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Simpozij naziva “Alzheimerova i Parkinsonova bolest, Lewybody demencija: update 2023” kojeg smo osmislili s namjerom naglašavanja orijentacije ovog simpozija u svakodnevnoj praktičnoj primjeni novih saznanja.

Predavanja su multidisciplinarna i obuhvatiti će različita područja uključivši prepoznavanje, dijagnostiku, liječenje i zbrinjavanje bolesnika s Alzheimerovom bolesti. Polaznici će steći znanje o komunikacijskim vještinama koje su neophodne za uspješno liječenje bolesnika te uspješnu suradnju s njihovim obiteljima. Simpozij je koncipiran tako da polaznicima pruži teoretsku i praktičnu podlogu za kompetentno zbrinjavanje neuroloških bolesnika u cilju unapređenja kvalitete života bolesnika i njihovih obitelji. Bodovan je od strane Hrvatske liječničke komore kao i Medicinskog fakulteta.

Radujemo se unaprijed skorom susretu!

Nataša Klepac i Fran Borovečki
Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za kognitivnu neurologiju i neurofizologiju,

Klinika za neurologiju Medicinskog fakulteta i KBC Zagreb

Program simpozija “Alzheimerova i Parkinsonova bolest, Lewybody demencija: update 2023”