Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Novosti
22.02.2023.

Simpozij o sindromu policističnih jajnika – 11.3.2023. (subota) u KBC Zagreb

Prvi studentski Simpozij o sindromu policističnih jajnika održava se 11. ožujka 2023. godine u KBC-u Zagreb. Namijenjen je studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu, ali pozvani su i studenti s ostalih sveučilišta te svi zainteresirani za ovu temu.

Cilj ovog Simpozija je omogućiti pristup novim i relevantnim informacijama povećati razinu svijesti o ovom sindromu koji je sve češći i prisutniji kod žena te prikazati problematiku, ali i načine liječenja i ublažavanja simptoma iz četiri različita područja medicinskih specijalnosti - ginekologije i opstetricije, dermatovenerologije, psihijatrije i endokrinologije u kombinaciji s dijabetologijom i nutricionizmom. Time nam je prvenstveno cilj naglasiti važnost multidisciplinarnog pristupa i suradnje različitih grana medicine. Na simpoziju će predavanja održati 4 vrhunska predavača koji će približiti temu sudionicima, a potom će biti organizirane 4 radionice na kojima će se steći praktično znanje o ovoj zanimljivoj temi. Osim vrhunskih i stručnih predavača, sudionike očekuju brojni pokloni i iznenađenja.

Simpozij organiziraju Studentska sekcija za ginekologiju i opstetriciju, Studentska sekcija za dermatovenerologiju, Studentska sekcija za psihijatriju i Studentska sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Program i detalji o simpoziju dostupni su na ovoj poveznici.