Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Središnja medicinska knjižnica, Studenti, Znanost
04.12.2018.

Medicinski fakultet obnovio pretplatu na bazu Elsevier Clinical Key

Od kolovoza 2016. godine za sve svoje djelatnike, suradnike i studente Medicinski fakultet omogućio je pristup bazi Elsevier ClinicalKey. Baza je to koja sadrži preko 650 e-časopisa i oko 1200 e-knjiga izdavača Elsevier te dodatne slikovne, multimedijske i edukativne sadržaje. Cjelovitim tekstovima moguće je pristupiti na više načina:

  • a) pretraživanjem direktno u sučelju ClinicalKey,
  • b) putem PubMeda: opcija LinkOut – more resources -> ClinicalKey,
  • c) putem Science Directa: iznad članka klik na Get Access -> klik na ClinicalKey.

Bazi je moguć i udaljeni pristup (izvan IP raspona fakulteta) kreiranjem vlastitih korisničkih računa korištenjem službene e-mail adrese u domeni @mef.hr.

U proteklom razdoblju korištenost i komentari na kvalitetu Clinical Keya bili su izvrsni, pa je odlučeno da se pretplata produži i u narednom dvogodišnjem razdoblju. Na ovaj način Medicinski fakultet ostaje jedna od rijetkih znanstvenih ustanova u Hrvatskoj čiji članovi imaju pristup renomiranim časopisima i ostalim e-izvorima izdavača Elsevier.

Pozivamo Vas da iskoristite sve što Vam ova i druge pretplaćene baze pružaju. Za više informacija i pomoć oko postavki udaljenog pristupa obratite se djelatnicima Središnje medicinske knjižnice.

 

 

Oznake:

Smk