Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Djelatnici, Središnja medicinska knjižnica, Studenti, Znanost
04.12.2018.

Medicinski fakultet obnovio pretplatu na bazu Elsevier Clinical Key

Od kolovoza 2016. godine za sve svoje djelatnike, suradnike i studente Medicinski fakultet omogućio je pristup bazi Elsevier ClinicalKey. Baza je to koja sadrži preko 650 e-časopisa i oko 1200 e-knjiga izdavača Elsevier te dodatne slikovne, multimedijske i edukativne sadržaje. Cjelovitim tekstovima moguće je pristupiti na više načina:

  • a) pretraživanjem direktno u sučelju ClinicalKey,
  • b) putem PubMeda: opcija LinkOut – more resources -> ClinicalKey,
  • c) putem Science Directa: iznad članka klik na Get Access -> klik na ClinicalKey.

Bazi je moguć i udaljeni pristup (izvan IP raspona fakulteta) kreiranjem vlastitih korisničkih računa korištenjem službene e-mail adrese u domeni @mef.hr.

U proteklom razdoblju korištenost i komentari na kvalitetu Clinical Keya bili su izvrsni, pa je odlučeno da se pretplata produži i u narednom dvogodišnjem razdoblju. Na ovaj način Medicinski fakultet ostaje jedna od rijetkih znanstvenih ustanova u Hrvatskoj čiji članovi imaju pristup renomiranim časopisima i ostalim e-izvorima izdavača Elsevier.

Pozivamo Vas da iskoristite sve što Vam ova i druge pretplaćene baze pružaju. Za više informacija i pomoć oko postavki udaljenog pristupa obratite se djelatnicima Središnje medicinske knjižnice.

 

 

Oznake:

Smk