Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Središnja medicinska knjižnica, Studenti, Znanost
11.05.2016.

Nove mogućnosti pristupa elektroničkim časopisima i bazama podataka

Pretplata MZOS:

OVID – 185 časopisa izdavača Lippincott Williams & Wilkins (LWW) – dostupno putem platforme Ovid ali i direktnom poveznicom na cjeloviti tekst iz PubMeda. U pretplatu je uključen znatno veći broj časopisa nego prethodnih godina.

OVID – Evidence Based Medicine Reviews (Cochrane Library i drugi EBM izvori) – dostupno putem platforme Ovid.

Pristup časopisima izdavača Springer još uvijek traje te će najvjerojatnije biti nastavljen, a u tijeku su pregovori i s drugim međunarodnim izdavačima.

Baze podataka: ugovara se pristup za Web of Science, Scopus, Ebsco.

 

Pretplata Medicinskog fakulteta:

ProQuest Hospital Collection – časopisi različitih izdavača, neki odmah dostupni, dio s odgodom 1-12 mjeseci (npr. NEJM, Lancet, Nature). Cjeloviti tekstovi članaka dostupni su putem platforme http://search.proquest.com/hospital/?accountid=168537 i poveznicom s PubMeda – klikom na LinkOut – More Resources i zatim klik na ProQuest (poveznica LinkOut – More Resources vidljiva je kad je u PubMedu otvoren pojedinačni zapis sa sažetkom).

tiskani i e-časopisi – popis dostupan na: http://smk.https://mef.unizg.hr/index.php/hr/knjiznica/e-casopisi

 

Pretplata Sveučilišta u Zagrebu:

BMJ Journal Collection – pristup do rujna 2016. Osim brojnih kvalitetnih časopisa, ova pretplata omogućuje i objavljivanje prikaza slučaja u časopisu BMJ Case Reports bez plaćanje naknade za objavljivanje „fellowship fee“. Postupak registracije pojašnjen je u uputama – User guide.

 

Probni pristupi:

Elsevier –  Clinical Key – pristup do 31.05.2016.:

Clinical Key je klinička baza i tražilica koja, osim drugih sadržaja, obuhvaća i 650 časopisa izdavača Elsevier kojima od 2014. godine nemamo pristup.

Pretraživanje je moguće putem platforme – https://www.clinicalkey.com, a pristup cjelovitim tekstovima članaka moguć je i direktnom poveznicom iz PubMed-a korištenjem opcije LinkOut – More Resources a zatim odabirom poveznice Clinical Key (poveznica LinkOut – More Resources vidljiva je kad je u PubMedu otvoren pojedinačni zapis sa sažetkom).

Za dobivanje korisničkih podataka za ostvarivanje udaljenog pristupa bazi Clinical Key (izvan mreže MF i KBC), obratite se u Središnju medicinsku knjižnicu

 

OVID – multimedijalni izvori – pristup do 11.06.2016.:

Acland’s video atlas of human anatomy – a comprehensive 3D video atlas of anatomic specimens in their natural color, featuring 360 view of specimens accompanied by clear narration and labeled structures

Visible body – a suite of online programs that cover anatomy, physiology, muscles, the skeleton and the circulatory system through interactive 3D models, animations, quizzes and more.

LWW Health Library – Authoritative texts, multimedia resources and teaching and learning tools covering from anatomical and basic sciences to pharmacy

Pristup je putem linka http://access.ovid.com/trial/unizg/, a korisnički podaci (vrijede i za udaljeni pristup izvan ustanove):
Username: Zagreb
Password: Online1

 

IOP PublishingIOP Science Extra – pristup prema 70 svojih časopisa do kraja 2016.

Journal of Biological Chemistry – besplatni pristup do kraja 2016. godine

RSC Gold – časopisi, knjige, i baze podataka

Springer – e-knjige objavljene 2015. godine

 

Probni pristupi u pripremi:

AAAS – časopisi Science, Science Translational Medicine i Science Signaling

The Royal Society

 

Nove informacije o mogućnostima pristupa bazama podataka možete pronaći na mrežnoj stranici SMK, na našem FB profilu, kao i na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu pri NSK.

 

VAŽNO: Udaljeni pristup većini izvora dostupan je uz aai@edu autentikaciju putem proxy servisa na spomenutom Portalu.

 

U slučaju problema s pristupom, javite se u knjižnicu.

 

Oznake:

Smk