Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
14.06.2024.

Stručni skup mađarskih i hrvatskih fakulteta u Zagrebu

Veleposlanstvo Mađarske u Zagrebu stavlja veliki naglasak na produbljivanje i razvoj međunarodnih visokoškolskih i znanstveno-istraživačkih odnosa mađarskih sveučilišta, stoga nastoji pružiti priliku mađarskim i hrvatskim visokoškolskim ustanovama da se predstave i pronađu partnere u okviru stručnih skupova. U postizanju ovog cilja ove smo godine pozvali čelnike mađarskih i hrvatskih medicinskih sveučilišta i fakulteta na stručni skup, gdje su imali priliku uspostaviti međusobne kontakte, istražiti tješnju suradnju u području njihove struke, znanstvenih istraživanja i razmjeni studenata.

Konferenciju održanu 12. lipnja 2024. godine u Institutu Liszt-Mađarskom kulturnom centru u Zagrebu otvorili su dr. Csaba Demcsák, veleposlanik Mađarske u Zagrebu i Dijana Mandić, ravnateljica Uprave za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U okviru konferencije predstavnici sveučilišta predstavili su svoju instituciju i njena iskustva u međunarodnoj suradnji, te pružili informacije o svojim budućim planovima. Nakon izlaganja i prezentacija pozvali smo sudionike na neformalni ručak, gdje su se mogli upoznati i razgovarati o budućem zajedničkom radu.

S mađarske strane na konferenciji su sudjelovali predstavnici Sveučilišta Semmelweis u Budimpešti, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Debrecenu i Medicinskog fakulteta Albert Szent-Györgyi Sveučilišta u Szegedu.

S hrvatske strane svoje su ustanove predstavili predstavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta Zagrebu, Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u u Rijeci te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.