Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Djelatnici, Studenti
01.12.2015.

Tea Time: “Je li svaka greška pogreška?”

Da su hrvatski liječnici jedni od najboljih, govori i činjenica da su posebno cijenjeni i traženi u svijetu. No ipak, kako nema savršenih, tako se i njima može potkrasti greška. Koliko su takve greške u stvari pogreške, možete saznati u četvrtak 10.12.2015. u 17.00 u Hrvatskom institutu za istraživanje mozga (3. kat) na TeaTime-u od naše gošće-predavačice prof. dr. Vedrane Petrovečki s Katedre za sudsku medicinu.

Tko radi, taj i griješi, ali ima li liječnik pravo na pogreške? Iz perspektive studenta medicine sve se čini lako, odgovornosti nema. No, što kad počnemo raditi? Prema kraju studija nervoza i nelagoda oko budućeg tereta odgovornosti sve je veća. I mi ćemo jednom biti liječnici. Najviše što svatko od nas zasada, ali i ubuduće može učiniti jest da bude što educiraniji, u toku s najnovijim informacijama. Utreniran za onaj posao koji se dragovoljno obvezao činiti, a ujedno ga čini i srcem i glavom. Jer medicina nije samo zanimanje, medicina je poziv.

Unatoč svom našem trudu, znanju i pažnji greška se svakome može potkrasti. Tebi, meni, svakome. Što je to greška u medicini? Kako se s njome nositi? Kako se s njome nose pacijent i njegova obitelj? Imate li još pitanja? Možda: kome se obratiti u slučaju pogreške? Koje su granice odgovornosti? Koje posljedice?

Sve ovo vrti se vjerojatno svima nama po glavi kada počnemo razmišljati o onome što ćemo raditi čitav život. Odgovore na ova, ali i ostala pitanja koja vam padnu na pamet saznajte na našem sljedećem Tea Time-u.

STUDMEF Tim