Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Djelatnici, Studenti
21.12.2016.

Tradicionalno čestitanje i druženje svih zaposlenika i umirovljenika Fakulteta

Dana 21. prosinca 2016.g. u Biološkoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održano je tradicionalno čestitanje i druženje svih zaposlenika i umirovljenika Fakulteta. Dekan Fakulteta prof.dr.sc. Marijan Klarica sumirao je sve značajne fakultetske događaje iz 2016.g. posebno istaknuvši sljedeće:

Značaj naše ustanove koja doprinosi s gotovo 50% međunarodnoj prepoznatljivosti Sveučilišta u Zagrebu te na taj način doprinosi međunarodnom ugledu i pozicioniranju Sveučilišta u Europi i svijetu.

Tijekom rujna održano je deset promocija u kojima je promovirano 276 novih doktora medicine, u travnju su održane i dvije promocije magistara sestrinstva (59 diplomiranih), te u srpnju promocija novih doktora medicine sa studija na engleskom jeziku (34 diplomirana doktora medicine). Navedeni porast broja diplomiranih liječnika posljedica je povećanog upisa studenata s nekadašnjih 240 na 300 godišnje od 2009. godine. Unatrag 7 godina, na račun povećanja broja upisanih studenata nismo uspjeli od nadležnih Ministarstava dobiti niti jedno dodatno radno mjesto, niti dodatna materijalna sredstva kako bismo odgojili i obrazovali taj povećani broj liječnika unatoč činjenici da smo za te aktivnosti imali potpisane ugovore.

Kako bismo postigli da mladi liječnici budu zadovoljni u životu kao osobe i kao profesionalci, potičemo sustavno različite aktivnosti studentskih udruga (timovi časopisa Medicinar i Gyrus, različitih studentskih sekcija, plesne grupe, pjevačkog zbora, CROSS-a, EMSE, SPORTMEF-a, humanijade, do organizacije studenskih domaćih i međunarodnih skupova i drugih oblika aktivnosti). U tu svrhu smo u našem Fakultetu izdvojili iz vlastitih sredstava tijekom prošle godine oko 700.000 kuna. Studenti su svojom aktivnošću na Sveučilištu, fakultetu i općenito u društvu to u potpunosti opravdali. Postignuti su mnogobrojni sportski uspjesi, pjevački zbor Lege artis je proslavio pet godina svog postojanja i osvojio drugo mjesto na natjecanju zborova, časopis Medicinar proslavlja 70 godina kontinuiranog izlaženja, organiziran je dosad najmasovniji studentski kongres, organizirani su posjeti bolnici u Vukovaru, posjeti drugim zdravstvenim ustanovama, posjeti i davanje darova bolesnoj djeci i sl.

Nalaz Državne revizije prema kojemu smo dobili bezuvjetno mišljenje za naše poslovanje, pokazuju kako naš Fakultet održava obrazovne, znanstveno-stručne i financijsko-poslovne aktivnosti na najvišoj profesionalnoj razini i predstavlja uzor u hrvatskoj akademskoj zajednici.

Na kraju je čestitao djelatnicima (nastavnicima i administrativno-tehničkim djelatnicima) i vanjskim suradnicima na svima pojedinačnim doprinosima koji su utkani u ukupna iznimna postignuća našeg Medicinskog fakulteta i poželio svima čestit Božić, te puno sreće, zdravlja i osobnih uspjeha u novoj 2017. godini.

Druženje se nastavilo uz prigodni domjenak i nastup odličnih The Greenhill Boysa.

 

 /></p>
<p><strong><em>Dekan prof.dr.sc. Marijan Klarica</em></strong></p>
<p> </p>
<p><img class=