Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Centri, Djelatnici, Studenti, Znanost
12.04.2018.

Staž doktora medicine

Još jedna tribina u organizaciji Studentske sekcije za javno zdravstvo „Andrija Štampar” bavi se pitanjem staža doktora medicine koje je vrlo aktualno i vruće pitanje među studentskom populacijom i liječnicima. Upravo je to razlog zašto smo izabrali navedenu temu za ovu tribinu u suorganizaciji sa Studentskim zborom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Panelisti tribine:
– Prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu
– Doc. dr. sc. Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore
– Predstavnik Ministarstva zdravstva RH
– Predstavnik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
Danko Relić, dr. med., predstojnik Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Mef Zg

Studentski zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu proveo je anketu među studentima o njihovom mišljenju o stažu kako bi imali jasan pregled stavova studentske populacije. Problematika je to koja već više godina ostavlja brojna pitanja i nejasnoće te je upravo objedinjavanje stavova studenata bio prvi korak k rješavanju problema. Stoga, ovo je prava prilika da se dionicima sustava prezentiraju rezultati ankete koje će nam kao suorganizator tribine predstaviti Studentski zbor Medicinskog fakulteta. Naša je želja da ovaj događaj posluži kao polazna točka za konkretno rješenje pitanja staža doktora medicine.

Očekujemo da se zaključci i odluke donesene na tribini dodatno razrade i implementiraju u konkretne smjernice na Dani zdravstvenih karijera u RH.

Vidimo se u što većem broju 18.4.2018. u dvorani B Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” u 15:00 sati!