[TUŽNA VIJEST] Preminuo prof. dr. sc. Vlado Jukić

Objavljeno 03.03.2019.

Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je danas 3. ožujka 2019.g. umro jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara prof. dr. sc. Vlado Jukić, redoviti profesor u trajnom zvanju našeg Fakulteta i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.

Vlado Jukić rođen je 1951. godine u Posušju, u BiH. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu 1976. godine, a specijalistički ispit iz psihijatrije položio je 1982. Zavšio je postdiplomski studij iz forenzičke psihijatrije i edukaciju iz bračne i obiteljske psihoterapije, a prošao je i niz dugih edukacija iz raznih područja psihijatrije. Subspecijalist je iz forenzičke i socijalne psihijatrije, a bio je redovni profesor psihijatrije i na Medicinskom fakultetu u Mostaru. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu, na studiju za socijalni rad predavao je socijalnu psihijatriju i socijalni rad i bolesti ovisnosti.

Izlagao je na mnogim nacionalnim i međunarodnim skupovima. Organizirao je niz raznih stučnih skupova, simpozija i kongresa. Objavio je oko 200 stručnih i znanstevnih radova, a bio je urednik i koautor jedanaest knjiga.

Hvala mu i slava!

Počivao u miru.

Fotografija: Marko Todorov / CROPIX