Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Informacije pristupnicima za upis u 1. godinu studija medicine na MEF ZG u ak. god. 2023./24. – Rok za dostavu dokumentacije je 7.6.2023.g. (srijeda). Test provjere znanja održat će se 7.7.2023.g. (petak). Detaljnije ovdje.

Novosti
19.05.2023.

U tijeku je 5th International Renal Pathology Conference na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

U tijeku je najveća međunarodna interdisciplinarna konferencija iz polja bubrežfne patologije u svijetu, a održava se upravo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - 5th International Renal Pathology Conference.

Ovo je tek peta takva konferencija u nizu, održava se svake tri godine, a uz međunarodno Društvo za bubrežnu patologiju (RPS) i Europsku nefropatološku radnu skupinu organizatori su Katedra za patologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Radna skupina za nefropatologiju Hrvatskog društva za patologiju i sudsku medicinu. Pokrovitelji su Europsko društvo patologa i zagrebački Medicinski fakultet.

U tri dana trajanja konferencije najeminentniji znanstvenici i stručnjaci iz područja patologije, iz više od 20 zemalja izlažu o najnovijim spoznajama o biopsiji bubrega, IgA nefropatije, vaskulitisa, genetike bubrežnih bolesti, tubulointersticijskoj bolesti, bolesti bubrega u starijoj populaciji i trudnoći te patologiji bubrežnog presatka.

Program prati više od 400 sudionika u hibridnom obliku; nastupima u dvorani Miroslav Čačković i posterskom sekcijom te internetskim prijenosom preko platformi YouTube i Zoom s omogućenom interaktivnom komunikacijom.

Više o konferenciji dostupno je na: https://www.renalpathsoc.org/event-5062176