Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Središnja medicinska knjižnica
14.04.2020.

Wolters Kluwer omogućuje pristup bazama

Tvrtka Wolters Kluwer, naši dugogodišnji suradnici i sponzori konferencije MICC, kao pomoć u izvođenju online nastave i učenju, omogućili su besplatni probni pristup na zanimljive interaktivne baze podataka i veliku zbirku e-knjiga.

Pristup je omogućen do 6. lipnja 2020. putem proxy servisa na Portalu e-izvori. Uključene su sljedeće baze:

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy – odlična pomoć pri učenju anatomije.
Bates’ Visual Guide to Physical Examination – vježbajte pregled pacijenata u uvjetima “ostanidoma”. Baza sadrži video zapise fizikalnih i kliničkih pregleda “od glave do pete” te služi kao koristan alat za učenje kliničke medicinske prakse.
Health Library  –  velika zbirka e-knjiga izdavača LWW, obuhvaća renomirane udžbenike, zbirku Board Review Series, al ii alate za samoprocjenu. Za pristup svim funkcionalnostima preporučamo izradu vlastitog koriničkog računa.

5 Minute Clinical Consult – alat zamišljen kao brza i ciljana pomoć liječnicima primarne zdravstvene zaštite. Osmišljeno na principima medicine utemeljene na dokazima.