Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

23.05.2024.

29. međunarodni simpozij “Ljudevit Jurak”, 7.-8.6.2024.

Otvorene su prijave za sudjelovanje na 29. međunarodnom simpoziju komparativne patologije "Ljudevit Jurak". Ovaj simpozij potiče međunarodnu suradnju i uključuje široku lepezu stručnjaka iz područja patologije.

U eri molekularne medicine i novih tehnika u razvoju komunikacija između kliničara i patologa, kao i integracija i interpretacija patološkog izvješća je ključna. Stoga je ovogodišnja tema posvećena važnosti razmjene informacija koje su potrebne za pružanje suvremene skrbi za naše pacijente.

Tradicionalno, ono što izdvaja i definira ovaj simpozij je suradnja s veterinarskim patolozima i usporedba patoloških promjena u humanoj i veterinarskoj medicini. Ovim simpozijem odajemo počast profesoru Ljudevitu Jurku, koji je u KBC-u Sestre milosrdnice utemeljio prvi odjel patologije u Hrvatskoj te dao veliki doprinos veterini, humanoj patologiji i sudskoj medicini.

Više o simpoziju i načinu sudjelovanja dostupno je na poveznici: 29th LJUDEVIT JURAK International Symposium on Comparative Pathology - Contres d.o.o.

Program simpozija