Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Informacije pristupnicima za upis u 1. godinu studija medicine na MEF ZG u ak. god. 2023./24. – Rok za dostavu dokumentacije je 7.6.2023.g. (srijeda). Test provjere znanja održat će se 7.7.2023.g. (petak). Detaljnije ovdje.

Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine

Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (CEPAMET), osnovan je Odlukom Fakultetskog vijeća 2010. godine kao znanstveno‐nastavna i stručna organizacijska jedinica Fakulteta u kojoj se obavljaju djelatnosti iz područja palijativne medicine, medicinske etike, komunikacijskih vještina te daju stručno‐konzilijarna mišljenja i vještačenja iz tog područja rada.

Centar ima razgranatu međunarodnu suradnju u područjima palijativne skrbi i poučavanja komunikacijskih vještina. U proaktivnom pristupu razvoja sustava organizirane palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj, Centar okuplja stručnjake raznih profila. Centar kontinuirano provodi edukaciju profesionalaca koji rade s bolesnicima s teškim i neizlječivim bolestima ili rade na projektima osnivanja različitih jedinica palijativne skrbi u Hrvatskoj.

U javnosti je prepoznat nizom akcija iz područja svog djelovanja (npr. Komunikacijom protiv boli, Ostani uz mene) koje provodi u suradnji s Hrvatskim društvom za palijativnu medicinu, Hrvatskim centrom za palijativnu skrb, nevladinim udrugama, Akademijom dramskih umjetnosti, Akademijom likovnih umjetnosti, Muzičkom akademijom i drugima.