Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr

Znanost
04.10.2021.

Poziv na predavanje dr. sc. Ivane Radačić “Ravnopravnost spolova: izazovi u Hrvatskoj”

Pozivamo vas na predavanje u sklopu EXPPAND projekta pod nazivom “Ravnopravnost spolova: izazovi u Hrvatskoj” koje će održati dr.sc. Ivana Radačić Institut društvenih znanosti u Zagrebu u srijedu, 6.10.2021. u 14.00 sati.

Link za predavanje: https://us02web.zoom.us/j/84749125253

Dr. sc. Ivana Radačić znanstvena je savjetnica u Institutu društvenih znanosti u Zagrebu te gošća predavačica na Sveučilištu u Osijeku. Od 2017. članica je Radne skupine UN-a o diskriminaciji žena i djevojčica, ekspertnog tijela Vijeća za ljudska prava UN-a, čija je bila i predsjednica do lipnja 2019. Bila je gošća predavačica na raznih sveučilištima u Europi, Australiji, Kosta Rici i Novom Zelandu, a radila je i na Europskom sudu za ljudska prava. Teme znanstvenog i profesionalnog interesa su joj ljudska prava (žena); feminizam; rod, seksualnost i pravo. U tim je područjima je objavila brojne članke i poglavlje u knjigama, autorica je i knjige Seksulano nasilje: mitovi, stereotipi i pravni sustav (TIMpress, 2014.). Trenutno vodi projekt HRZZ-a Regulacija prostitucije u Hrvatskoj, a bila je voditeljica projekta Prostitution in Croatia and Slovenia: Surpassing Exclusions and Securing Human Rights, u okviru kojeg je objavljena urednička knjiga Prostitution in Croatia and Slovenia: Sex Workers' Experiences (Institut Pilar, 2017). Završila je četverogodišnji program tjelesno orijentirane psihoterapije u Centru za integrativan razvoj.

Outline Predavanja

Oznake:

Predavanje