Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici koji imaju simptome infekcije ili dokazanu bolest COVID-19 ili su bili u bliskom kontaktu s oboljelim osobama moraju se obvezno javiti elektroničkom poštom na adresu: covid-mef@mef.hr. Molimo studente, prilikom prijave obvezno ispunite i priložite svojem e-mailu upitnik koji se nalazi ovdje.

Novosti
21.09.2022.

Preminuo prof. dr. sc. Zoran Čala

S tugom u srcu smo primili vijest da je prof. prim. dr. sc. ZORAN ČALA blago u Gospodinu preminuo u utorak 20.9.2022. u 77-oj godini života.

Ispraćaj dragog pokojnika bit će u petak 23.9.2022. godine u 11:20 sati u Velikoj dvorani krematorija na Mirogoju. Termin i mjesto održavanja svete mise zadušnice objavit će svećenik na ispraćaju.

Počivao u miru Božjem!

Prof. Čala je izveo 1992. prvu laparoskopska kokecistektomiju u Hrvatskoj, a 1993. prvu laparoskopsku operaciju ingvinalne hernije. Osnivač je Društva za endoskopsku kirurgiju te predsjednik Društva u tri mandata. Osnovao je časopis „Minimalno invazivna kirurgija“. Bio je redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Autor je 85 znanstvenih i stručnih radova, urednik 6 knjiga, autor 10 priručnika za poslijediplomske studije, 16 poglavlja u knjigama te je vlasnik 2 patenta.

U nastavku možete pročitati članak iz Liječničkih novina (Rujan 2022.g.) „Povodom 30 godina prvog endoskopskog kirurškog zahvata u Hrvatskoj“.

Povodom 30 Godina Prvog Endoskopskog Kirurškog Zahvata U Hrvatskoj