Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Studirajte na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! U tijeku su natječaji za upis na Integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine te na Diplomski studij sestrinstva. Više obavijesti dostupno je na https://mef.unizg.hr/upisi/diplomski/.

Novosti
22.04.2024.

Uspješno predstavljanje projekata Alliance4Life

Dana 28. ožujka su u dvorani Miroslava Čačkovića uspješno predstavljeni završni rezultati projekta „Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe - Alliance4Life_ACTIONS“, a najavljena je provedba novoga, trećega po redu projekta, „Alliance4Life Bridging the Research and Innovation Gap in Life Sciences - Alliance4Life_BRIDGE“. Ispred brojne publike sastanak je uvodnim riječima otvorio prodekan za znanost, profesor Božo Krušlin koji je ujedno i voditelj projekta Alliance4Life_ACTIONS ispred Medicinskog fakulteta. Rezultate projekta su po radnim paketima predstavili profesorica Ana Borovečki, profesor Srećko Gajović, profesorica Nada Čikeš, gospođa Lozika Mašić, profesor Filip Sedlić i profesorica Tea Vukušić Rukavina.

Prof. dr. sc. Božo Krušlin

Projekt Alliance4Life_BRIDGE je najavio profesor Filip Sedlić, voditelj projekta ispred Medicinskog fakulteta. Predstavljene su brojne mogućnosti i pogodnosti koje projekt pruža djelatnicima Fakulteta. U okviru radnog paketa 4, Mentorship Model, kojega vodi naš Fakultet, zainteresirani će moći sudjelovati kao komentori ili članovi povjerenstava za obranu doktorske disertacije u nekoj od partnerskih ustanova što će omogućiti uspostavu suradnje s inozemnim istraživačima.

Izv. prof. dr. sc. Filip Sedlić

Suradnja među znanstvenicima koji se bave bliskim istraživačkim temama će se moći ostvariti i kroz Virtualni istraživački centar putem kojeg će biti organizirani mini-konferencije, seminari i slične aktivnosti gdje će istraživačke grupe imati priliku predstaviti svoj rad i pronaći partnere za zajedničke projektne prijave. Otvoreni natječaji za korištenje temeljnih jedinica (engl. core facilities) na partnerskim institucijama i seed fund natječaji za formiranje timova za pisanje projekata će i dalje doprinositi poticanju suradnje među istraživačima.

Naši djelatnici, a pogotovo mlađi istraživači će moći odlaziti u kratkotrajne posjete partnerskim institucijama i industrijskim subjektima. Razvoj karijera će se poticati kroz organizaciju online i kontaktnih tečajeva te akademija vještina za mlade mentore, iskusne istraživače, doktorande i djelatnike u administraciji.

Na predstavljanju su sudjelovali i profesor Ozren Polašek, upravitelj Hrvatske zaklade za znanost, profesor Hrvoje Buljan, predsjednik Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, znanost i tehnološki razvoj kao i članovi Odbora za znanost, umjetnost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.