[PROF. BORIS BRKLJAČIĆ] Proglašen počasnim članom Faculty of Radiologists Royal College of Surgeons in Ireland

Objavljeno 02.10.2019.

U petak, 27.rujna 2019.godine, u svečanoj ceremoniji u povijesnoj zgradi Royal College of Surgeons in Ireland, u centru Dublina, prof.dr.sc. Boris Brkljačić, prodekan za znanost našeg Fakulteta proglašen je počasnim članom (honorary fellow) Faculty of Radiologists Royal College of Surgeons in Ireland.

Prof. Brkljačić je potpredsjednik Hrvatskog liječničkog zbora te redoviti profesor radiologije u trajnom zvanju našeg Fakulteta. Profesor Brkljačić je trenutačno i predsjednik European Society of Radiology, najvećeg svjetskog znanstvenog i stručnog radiološkog društva s preko 120 tisuća članova.

Uz profesora Brkljačića počasni član RCSI je postao i dr. Giles Boland, predstojnik radiologije u Brigham and Womens Hospital Boston i profesor radiologije na Sveučilištu Harvard u Bostonu, jedan od najpoznatijih američkih radiologa.

Svečanost su vodili Kenneth Mealy, predsjednik RCSI i Niall Sheehy, dekan Faculty of Radiologists RCSI, uz sve članove Boarda RCSI i preko 150 uzvanika.

Profesor Brkljačić je postao prvi Hrvat ikad izabran za počasnog člana RCSI, a 26. i 27. rujna je održao dva pozvana predavanja na Annual Scientific Meeting Faculty of Radiologists RCSI u Dublinu.

Čestitamo našem prodekanu prof. Brkljačiću!!

Preuzeto sa hlz.hr

Prof. dr. sc. Boris Brkljačić i dr. Giles Boland