Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Odjel za doktorske studije / Ured za doktorate

Studij pokriva slijedeća polja područja biomedicine i zdravstva: Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, i ima ambiciju da pokrije sve grane tih triju polja. Nositelj studija je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a suradna ustanova u smjeru Molekularna medicina je Institut „Ruđer Bošković“ u Zagrebu. Cijeli je Studij zamišljen tako da polaznicima pomogne u onom osnovnom – izradi disertacije.

Voditeljstvo studija

Doktorskim programom rukovodi Voditeljstvo studija na čijem je čelu voditelj studija, te zamjenik i potreban broj pomoćnika. Voditeljstvo bira Fakultetsko vijeće (Fakultetsko vijeće  za pitanja poslijediplomske nastave) na rok od četiri godine. U proširenom sastavu u voditeljstvo studija ulaze voditelji smjerova i predstavnici doktoranda (studenata). Voditeljstvo studija se brine o rasporedima, normalnom održavanju nastave, pomaže kandidatima u nalaženju mentora, provodi postupak prijema kandidata u doktorski program. Voditeljstvo studija organizira postupak recenzije i re-evaluacije pojedinih nastavnih sadržaja. 

Uvjeti upisa i postupci odabira polaznika usklađeni su s tzv. “Zagrebačkim preporukama”  Druge europske konferencije o harmonizaciji doktorskih studija u biomedicini i zdravstvu.

Ivana Kapović

Referentica za doktorate i znanstvena zvanja
+385 1 45 66 971
ivana.kapovic@mef.hr

Anita Putrić

Referentica doktorskog studija
+385 1 45 66 987
anita.putric@mef.hr

Ingeborg Remich

Tajnica doktorskog studija, promocije doktorati
+385 1 45 66 904
ingeborg.remich@mef.hr